Bahan-bahannya:
● 1 keping daging batang pinang yg telah dipotong selebar tapak tangan
● 1 sudu serbuk kunyi
● 1 Serbuk perasa
● 1 sudu serbuk secukup ( tak perlu letak garam lagi )
Cara-caranya :
1. Perap daging bersama serbuk kunyit, serbuk perasa dan serbuk secukup rasa lebih kurang 20 minit.
2. Bakar/panggang daging tu mengunakan pemanggang ajaib atau kuali leper lebih kurang 30-40 minit bergantung pada ketebalan daging.
3. Balik-balikkan daging supaya masa rata.
4. Setelah masak hiris nipis-nipis untuk dihidang bersama air asam dan nasi panas.
● 1 keping daging batang pinang yg telah dipotong selebar tapak tangan
● 1 sudu serbuk kunyi
● 1 Serbuk perasa
● 1 sudu serbuk secukup ( tak perlu letak garam lagi )
Cara-caranya :
1. Perap daging bersama serbuk kunyit, serbuk perasa dan serbuk secukup rasa lebih kurang 20 minit.
2. Bakar/panggang daging tu mengunakan pemanggang ajaib atau kuali leper lebih kurang 30-40 minit bergantung pada ketebalan daging.
3. Balik-balikkan daging supaya masa rata.
4. Setelah masak hiris nipis-nipis untuk dihidang bersama air asam dan nasi panas.
Sekian,selamat mencuba.
Tiada ulasan:
Catat Ulasan